EDI koppeling met logistiek dienstverlener

Van Delft Biscuits heeft een geschiedenis die terugvoert tot 1880, Jan van Delft koopt dan een bakkerij in Zaandam. Momenteel behoort Van Delft tot de top 10 van grootste biscuitproducenten van Europa.

Van Delft is marktleider in pepernoten en taai taai, chocolade kruidnoten en aanverwante sinterklaasartikelen, maar ook in verantwoorde tussendoortjes zoals fruit biscuits, fruitgranen biscuits, fruitrepen, sprenkeltjes, kinderkoekjes en chocolade biscuits.

Van Delft gebruikt voor haar (productie) automatisering Exact Globe en zocht een communicatiemiddel tussen haar administratie en haar logistiek dienstverlener Bakker Logistiek. Bakker Logistiek is gespecialiseerd in transport en warehousing van food en aanverwante producten en gebruikt voornamelijk EDI om te communiceren met haar klanten.

Van Delft koos voor de Exact EDI Gateway van Optimizers omdat deze tool flexibel is, gecertificeerd door Exact en de koppeling zonder veel maatwerk geïmplementeerd kon worden.

Type EDI berichten

Optimizers realiseerde een aantal plugin’s op de bestaande programmatuur op de wensen van Bakker Logistiek zodat het opdracht tot verzending (INSDES – Instruction to Despatch) bericht vanaf Van Delft verstuurd konden worden.

Van Delft ontvangt vervolgens berichten van Bakker Logistiek welke opdrachten verwerkt zijn (OSTRPT – Order Status Report), deze berichten worden vervolgens automatisch binnen Exact Globe verwerkt tot een levering op de betreffende verkooporder van Van Delft Biscuits.

De aanmelding van de levering aan de afnemer geschiedt door een levering (DESADV – Despatch Advice) bericht dat Bakker Logistiek verzendt.

Goederen die naar de magazijnen van Bakker Logistiek worden overgeslagen, worden door Van Delft Biscuits aangemeld met een DESADV bericht. De ontvangsten van die goederen worden door Bakker Logistiek teruggemeld aan Van Delft Biscuits via een ontvangst (RECADV – Receiving advice) bericht.

De voorraadstanden worden via een voorraadoverzicht (INVRPT – Inventory report) bericht vanuit Bakker Logistiek door Van Delft ingelezen en de verschillen worden na beoordeling verwerkt binnen Exact Globe. Zo is de administratie altijd accuraat en weet men welke voorraden er bij de logistiek dienstverlener precies aanwezig is.

Communiceren met klanten

Naast de EDI communicatie met haar logistiek dienstverlener gebruikt Van Delft de Exact EDI Gateway ook voor haar klanten. Hierbij ontvangt Van Delft orders en verstuurd men pakbon en factuur berichten, deze (ORDER, APERAK, DESADV en INVOIC) berichten worden allen door de Exact EDI Gateway afgehandeld.

SSCC module

Binnen de pakbon berichten worden de SSCC gegevens gebruikt, die zijn vastgelegd tijdens de productieontvangst. Deze tool is volledig geïntegreerd binnen Exact Globe en genereert de SSCC labels en nummers die nodig zijn voor de EDI berichten.

Van Delft Biscuits heeft zo haar communicatie met haar logistiek dienstverlener en haar (internationale) klanten binnen de Exact EDI Gateway perfect op orde!

Terug naar het overzicht

Wie zijn wij?

Optimizers is een groep merken die zich richt op het echt relevant maken van e-commerce. Met onze e-commerce merken Tweakwise, Core-suite en Vendre hebben we direct invloed op de dagelijkse digitale verkoop. Met onze merken voor logistiek en bezorging helpen onze oplossingen onze e-commerce klanten ook hun dagelijks leven te verbeteren.

We zijn een toegewijde groep van meer dan 180 mensen met een passie voor e-commerce en SaaS. We investeren in langdurige relaties met onze klanten en onze medewerkers. Let’s grow together is een van onze slogans die geldt voor zowel onze klanten als onze medewerkers.

Kom werken bij Optimizers!

Optimize your future. Work somewhere awesome. Dat is ons motto, en dat zie je ook terug op je werkplek in onze prachtige gebouwen.

Wij investeren graag in jouw ontwikkeling en bieden je volop kansen in ons snelgroeiende bedrijf. Optimizers is een plek waar iedereen zich prettig, gezien en thuis voelt; dat vinden we belangrijk.

Bekijk alle vacatures
Logo PostNL Logo Hansanders Logo quooker Logo Greetz Logo Ziengs Logo Menzis Samengezond Logo Lucardi Logo fonQ Logo IKKI Logo Hallmark Logo BFG