Het order-to-delivery proces van Happy Hairservice met App4Sales en Warpspeed WMS.

Happy Hairservice is een Nederlands familiebedrijf en is al 40 jaar de totaalleverancier van de kappersbranche. Happy Hairservice levert hoogwaardige kappersbenodigdheden van krulspelden tot de tondeuse en van kappersstoelen tot haarverf aan kappers. Door de verkoop alleen te richten op kapsalons, kunnen zij hun exclusiviteit waarborgen.

Happy Hairservice beweegt met de markt mee, innoveert, digitaliseert en automatiseert. Zo is in 2017 ook de keuze gemaakt om te starten met App4Sales en is Happy Hairservice halverwege 2022 in het magazijn gestart met Warpspeed WMS. Hiermee heeft Happy Hairservice haar proces van order tot levering geoptimaliseerd.

App4Sales helpt Happy Hair met groeien.

Voordat Happy Hairservice App4Sales in gebruik nam, werkten ze met handgeschreven orderbonnen waar vervolgens een foto van werd gemaakt door een vertegenwoordiger. Deze foto werd doorgestuurd naar kantoor waar de order handmatig werd ingevoerd in de computer. Om dit proces te versnellen en te digitaliseren, is Happy Hairservice gestart met App4Sales. “Als we deze stap niet hadden genomen, hadden we niet het aantal orders kunnen wegzetten wat we nu doen. App4Sales helpt ons daarom enorm met groeien”, vertelt Kevin Boonekamp, marketing manager bij Happy Hairservice.

App4Sales als tijdelijk kassasysteem.

App4Sales is dé verkoop app voor vertegenwoordigers. Op beurzen, tijdens klantbezoeken of onderweg kunnen er orders worden geplaatst via App4Sales. Zoek producten eenvoudig op in de catalogus of gebruik de camera om barcodes te scannen. Dankzij de koppeling met het ERP-systeem Exact Globe kunnen de vertegenwoordigers bij Happy Hairservice orders direct doorsturen om deze administratief af te handelen en te factureren. Bij Happy Hairservice maken niet alleen de vertegenwoordigers gebruik van de verkoop app. “We gebruiken de app buiten voor de vertegenwoordigers als order- invoersysteem, maar binnen kunnen we het ook allemaal gebruiken. Veel collega’s zijn multi-inzetbaar dus naast het verzamelen van orders in het magazijn, helpen ze klanten in de winkel waarbij ze gebruik maken van App4Sales als tijdelijk kassasysteem. App4Sales is onze leidende applicatie voor de binnenkomende orders”, vertelt Kevin.

App4Sales werkt gemakkelijk en snel. De app is ook heel gebruiksvriendelijk. Orders worden direct in het systeem gezet zonder dat je daar tussen zit en dat handmatig moet invoeren. We kunnen dus heel doelgericht te werk gaan en kunnen klanten goed informeren over onze producten via de app.

Kevin Boonekamp, Marketing manager Happy Hairservice.

Toekomstbestendige logistiek met Warpspeed WMS.

Happy Hairservice heeft 10.000 artikelen in haar assortiment. De artikelen verkopen zij voornamelijk met de verkoop app App4Sales. Om al deze producten ook vanuit voorraad te kunnen verkopen, verhuist Happy Hairservice binnenkort naar een groter magazijn met een oppervlakte van 5.000 m2.

“Ons nieuwe magazijn is drie keer zo groot als het magazijn dat we nu gebruiken. Nu weten we nog waar alle producten staan, maar dat wordt in ons nieuwe magazijn een grote uitdaging. Daarom zijn we begonnen te werken met Warpspeed WMS. Als we straks zijn verhuisd, kennen we de mogelijkheden van Warpspeed WMS goed en kunnen we het meteen optimaal inzetten”, vertelt Kevin. Warpspeed WMS is een flexibel warehouse management systeem waarmee je volledige vrijheid krijgt in jouw logistieke processen. Jouw processen lopen precies op maat zoals je wilt dat het draait. Je creëert een toekomstbestendige logistiek waardoor je grip krijgt op je voorraad wat weer zorgt voor een verhoogde leverbetrouwbaarheid.

Leverbetrouwbaarheid neemt sterk toe door gebruik Warpspeed WMS.

Met Warpspeed WMS zorg je voor een beter inzicht in jouw voorraad, waardoor de leverbetrouwbaarheid ook sterk toeneemt. “We merken nu al dat we veel beter inzicht hebben in onze voorraad, de plek waar artikelen staan en wat we missen voor de klant. De betrouwbaarheid van het orderpicken is daarmee sterk gegroeid”, zegt Kevin. Niet alleen het inzicht in voorraden en de leverbetrouwbaarheid zijn grote voordelen, door de strakke voorraadcontrole verloopt de inbound en outbound ook een stuk secuurder. “We hoeven nu niet meer op zoek te gaan naar producten en grijpen niet mis”, vult Kevin aan.

Waar voorheen twee personeelsleden de hele dag orders aan het inpakken waren, gaat het orderpicken nu snel en eenvoudig via Warpspeed WMS. “We scannen de locatie en artikelen waardoor er tijdens het orderpicken niets meer fout gaat”, vertelt Kevin. Wanneer Happy Hairservice verhuist naar een groter magazijn, hebben ze Warpspeed WMS al onder de knie. Vanuit het nieuwe magazijn kunnen producten snel uit voorraad worden geleverd aan hun klanten.

Wil je meer weten over App4Sales of Warpspeed WMS? Neem contact met ons op via onderstaande button.

Terug naar het overzicht

Wie zijn wij?

Optimizers is een groep merken die zich richt op het echt relevant maken van e-commerce. Met onze e-commerce merken Tweakwise, Core-suite en Vendre hebben we direct invloed op de dagelijkse digitale verkoop. Met onze merken voor logistiek en bezorging helpen onze oplossingen onze e-commerce klanten ook hun dagelijks leven te verbeteren.

We zijn een toegewijde groep van meer dan 180 mensen met een passie voor e-commerce en SaaS. We investeren in langdurige relaties met onze klanten en onze medewerkers. Let’s grow together is een van onze slogans die geldt voor zowel onze klanten als onze medewerkers.

Kom werken bij Optimizers!

Optimize your future. Work somewhere awesome. Dat is ons motto, en dat zie je ook terug op je werkplek in onze prachtige gebouwen.

Wij investeren graag in jouw ontwikkeling en bieden je volop kansen in ons snelgroeiende bedrijf. Optimizers is een plek waar iedereen zich prettig, gezien en thuis voelt; dat vinden we belangrijk.

Bekijk alle vacatures
Logo PostNL Logo Hansanders Logo quooker Logo Greetz Logo Ziengs Logo Menzis Samengezond Logo Lucardi Logo fonQ Logo IKKI Logo Hallmark Logo BFG