Main Capital verwerft strategisch meerderheidsbelang in Optimizers

Den Haag, 22 juli 2019

De Nederlandse strategische software investeerder Main Capital verwerft een strategisch meerderheidsbelang in Optimizers, een Nederlandse aanbieder van innovatieve Supply Chain Software oplossingen.

Optimizers is een innovatieve aanbieder van intuïtieve apps en software oplossingen voor de Supply Chain en logistieke markt. Vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de US, levert het zijn diensten aan over 750 groothandels en retail klanten, verspreid over 24 landen. Voorbeelden van klanten zijn onder andere Quooker, Bieze Food Group, Light & Living, Riverdale, Nuby en Toi-Toys.

Optimizers primaire productportfolio bestaat uit:

  • App4sales: een B2B trade suite bestaande uit een mobiele app die het verkoopproces optimaliseert, door gebruikers in staat te stellen orders en facturen te creëren met een directe link naar het ERP-systeem, en het beschikbaar maken van real-time inventaris, factuur en orderinformatie.
  • Warpspeed WMS: een next-generation, web-based Warehouse Management Systeem (WMS).
  • App2track: een innovatieve voertuig tracking-app die zorgt voor efficiënt transport, planning en route optimalisatie.

Optimizers heeft sterke winstgevende groei van 30% per jaar gerealiseerd, profiterend van de aanhoudende vraag naar Supply Chain Software solutions, gedreven door onder andere de groei in globale supply chains van eindgebruikers, de voortdurende vraag naar kostenreductie en efficiëntie binnen transport, en de verdere opkomst van omni-channel retailing. Optimizers’ huidige productportfolio en innovatieve cultuur ten opzichte van nieuwe oplossingen zorgen dat het bedrijf goed gepositioneerd is om optimaal van deze trends te profiteren.

Optimizers heeft als doel een leidende Supply Chain Software aanbieder in de Europese markt te worden. Met de ondersteuning van Main Capital Partners zal het bedrijf zich focussen op organische groei en verdere productinnovatie. Optimizers zal ook haar product propositie en geografische coverage verder uitbreiden door het doen van selectieve strategische add-on acquisities en het uitbreiden van het internationale partner netwerk.

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners: “We kennen het management team van Optimizers al enige jaren, en zijn erg onder de indruk van de performance. Optimizers heeft als doel een leidende Supply Chain Software aanbieder in de Europese markt te worden. Met de ondersteuning van Main Capital Partners zal het bedrijf zich focussen op organische groei en verdere productinnovatie. Optimizers zal ook haar product propositie en geografische coverage verder uitbreiden door het doen van selectieve strategische add-on acquisities en het uitbreiden van het internationale partner netwerk.”

Stefan van Diggelen, CEO van Optimizers: “De samenwerking met Main zal de groei van onze business internationaal versnellen door het ontwikkelen van nieuwe technologieën en waardevolle partnerships in zowel Europese als Amerikaanse markten. Samen zullen wij doorgaan met het investeren in de functionele uitbouw van alle productlijnen, waardoor deze nog intuïtiever, slimmer en flexibeler worden om ook in de toekomst aan onze wensen van klanten te blijven voldoen.” 

Main Capital Partners koopt een meerderheidsbelang van de oprichters/managers, als ook het overige management voor een niet genoemde som. Na de transactie zullen de oprichters/managers en het overige management als minderheidsaandeelhouder doorgaan met het uitvoeren van de huidige strategie.

Over Optimizers

Optimizers is een snel groeiende aanbieder van softwareoplossingen, gespecialiseerd in het optimaliseren van logistieke processen voor handels- en productiebedrijven. Optimizers is de ontwikkelaar van App4sales, een B2B trade suite voor verkopers/vertegenwoordigers, Warpspeed WMS, een next-generation Warehouse Management systeem, en App2track, een leidend Transport Management System dat efficiënt transport en planning en route optimalisatie mogelijk maakt.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn zij de meest gespecialiseerde partij in buy-outs en later-stage groeikapitaal voor strategische overnames. Main Capital heeft ongeveer € 450 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Naast Optimizers bestaat de huidige investeringsportefeuille van Main Capital uit groeiende (SaaS) softwarebedrijven als GBTEC, Onventis, Assessio, Hype, Cleversoft, Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter, Inergy, MUIS Software, artegic, OBI4wan, Ymor, Onguard, Secondfloor, Sofon and ChainPoint. Daarnaast heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijnperspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen. Voormalige succesvolle investeringen van Main Capital betreffen onder andereConnexys, Roxit, Axxerion en Regas. Op dit moment wordt funding aangetrokken voor een nieuw investeringsfonds ter grootte van ca EUR 600 miljoen bestemd voor Software bedrijven in Benelux, DACH en the Nordics.

Terug naar het overzicht

Wie zijn wij?

Optimizers is een groep merken die zich richt op het echt relevant maken van e-commerce. Met onze e-commerce merken Tweakwise, Core-suite en Vendre hebben we direct invloed op de dagelijkse digitale verkoop. Met onze merken voor logistiek en bezorging helpen onze oplossingen onze e-commerce klanten ook hun dagelijks leven te verbeteren.

We zijn een toegewijde groep van meer dan 180 mensen met een passie voor e-commerce en SaaS. We investeren in langdurige relaties met onze klanten en onze medewerkers. Let’s grow together is een van onze slogans die geldt voor zowel onze klanten als onze medewerkers.

Kom werken bij Optimizers!

Optimize your future. Work somewhere awesome. Dat is ons motto, en dat zie je ook terug op je werkplek in onze prachtige gebouwen.

Wij investeren graag in jouw ontwikkeling en bieden je volop kansen in ons snelgroeiende bedrijf. Optimizers is een plek waar iedereen zich prettig, gezien en thuis voelt; dat vinden we belangrijk.

Bekijk alle vacatures
Logo PostNL Logo Hansanders Logo quooker Logo Greetz Logo Ziengs Logo Menzis Samengezond Logo Lucardi Logo fonQ Logo IKKI Logo Hallmark Logo BFG