Optimaliseer jouw online verkoop met dropshipping.

De afgelopen maanden werd er massaal online besteld, zowel in de B2B als in de B2C markt. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om hun producten ook online te verkopen. Het gebruik van dropshipment is dan een zeer gemakkelijke manier om jouw logistiek bij online verkoop te optimaliseren.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een levermethode waarbij de leverancier producten direct naar de eindconsument stuurt, maar de verkoop via geijkte verkoopkanalen plaatsvindt.

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Het gebruik van dropshipping biedt diverse voordelen voor alle betrokken partijen. Ten eerste hoeft de verkopende partij geen voorraad te houden van de producten die verkocht worden. Bestelde goederen worden direct geleverd vanuit het magazijn van de leverancier, zodat de eindconsument de artikelen eerder heeft. Sneller leveren betekent dat iedereen eerder betaalt krijgt, handelspartijen geen inkooprisico’s hebben of restpartijen overhouden.

Hoe optimaliseer je jouw eigen e-commerce met dropshipping?

Dropshipment is een complexer logistiek proces waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Het handmatig doorvoeren van dropshipment bestellingen is daarom een tijdrovende en foutgevoelige klus. Optimizers helpt met het automatiseren van het dropshipment proces met de EDI Gateway voor Exact Online en Exact Globe. Hierdoor worden orders automatisch doorgestuurd naar de leverancier en hoeven deze niet handmatig verwerkt te worden.

Ook B2B webshop Portal4Sales ondersteunt het gebruik van dropshipping. Je geeft jouw klanten de mogelijkheid om de goederen direct te laten leveren bij de eindconsument. Dit geven ze eenvoudig aan bij het afronden van hun order.

Meer weten over hoe Optimizers jou kan helpen bij het optimaliseren van jouw online verkoop? Neem contact met ons op.

Terug naar het overzicht

Wie zijn wij?

Optimizers is een groep merken die zich richt op het echt relevant maken van e-commerce. Met onze e-commerce merken Tweakwise, Core-suite en Vendre hebben we direct invloed op de dagelijkse digitale verkoop. Met onze merken voor logistiek en bezorging helpen onze oplossingen onze e-commerce klanten ook hun dagelijks leven te verbeteren.

We zijn een toegewijde groep van meer dan 180 mensen met een passie voor e-commerce en SaaS. We investeren in langdurige relaties met onze klanten en onze medewerkers. Let’s grow together is een van onze slogans die geldt voor zowel onze klanten als onze medewerkers.

Kom werken bij Optimizers!

Optimize your future. Work somewhere awesome. Dat is ons motto, en dat zie je ook terug op je werkplek in onze prachtige gebouwen.

Wij investeren graag in jouw ontwikkeling en bieden je volop kansen in ons snelgroeiende bedrijf. Optimizers is een plek waar iedereen zich prettig, gezien en thuis voelt; dat vinden we belangrijk.

Bekijk alle vacatures
Logo PostNL Logo Hansanders Logo quooker Logo Greetz Logo Ziengs Logo Menzis Samengezond Logo Lucardi Logo fonQ Logo IKKI Logo Hallmark Logo BFG