Persbericht: Optimizers kondigt strategische integratie met Orisha aan om krachten te bundelen en positie te versterken voor toekomstige groei.

Orisha, een Europese leverancier van software voor bedrijven in de detailhandel, vastgoed, gezondheidszorg en bouwsector, breidt expertise in e-commerce en internationale aanwezigheid uit, met de overname van Optimizers. Een Nederlandse softwareleverancier die een volledig scala aan B2B- en B2C e-commerce-oplossingen biedt

Na vijf succesvolle jaren onder het partnerschap van Main Capital, is Optimizers verheugd om onderdeel te worden van Orisha, met ingang van één juni. Deze strategische integratie is gericht op het bundelen van krachten en het versterken van marktpositie op de lange termijn, waarmee de bedrijven een blijvende relatie strategie aangaan.

Samen streven de gecombineerde producten en krachten van Orisha en Optimizers ernaar de detailhandelssector te veranderen door online en offline winkelervaringen te integreren via Unified Commerce oplossingen.

Jacques Ollivier, CEO van Orisha: “We zijn verheugd om deze belangrijke mijlpaal voor Orisha aan te kondigen. De overname van Optimizers opent opwindende nieuwe mogelijkheden voor de Groep. Door deze transactie wordt Orisha een belangrijke speler in Omnichannel Unified Commerce in Europa en in de transformatie van deze sector. We kijken ernaar uit om deze transactie met Main Capital af te ronden en de nieuwe groeimogelijkheden die deze deal met zich meebrengt te verkennen,”

Stefan van Diggelen, CEO van Optimizers, reageert op de samenwerking met Orisha: ‘’We kijken terug op een vruchtbare samenwerking met Main, waarin we onze marktpositie aanzienlijk hebben uitgebreid en onze organisatorische efficiëntie hebben geoptimaliseerd, wat de algehele prestaties van het bedrijf heeft verbeterd. Vooruitkijkend zijn we enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk voor Optimizers te beginnen met Orisha. Orisha zal de deuren openen naar de Zuid-Europese markt en onze aanwezigheid in Nederland versterken. Bovendien streven we ernaar onze aanwezigheid in de Scandinavische regio verder uit te breiden. Samen met Orisha willen we de ervaring van zowel online als offline winkelen samenbrengen.”

Optimizers kijkt uit naar de veelbelovende toekomst als onderdeel van Orisha, en is dankbaar voor het voortdurende vertrouwen en de steun van klanten, partners en medewerkers. Beide organisaties blijven zich volledig inzetten voor het leveren van dezelfde kwaliteit en waarden aan hun klanten en partners, onder de naam Orisha.

Over Optimizers

Optimizers, opgericht in 2006, is een uitgebreide Europese aanbieder van e-commerce software en biedt een veelzijdig platform van oplossingen voor B2B en B2C digitale commerce excellentie, onder de drie sterke merken: Tweakwise, Core-suite en Vendre. Optimizers’ software stelt haar klanten in staat om hun e-commerce processen te verbeteren over de gehele waardeketen, inclusief oplossingen voor zoek- en ontdekking, e-commerce platformen en sales portaal-gerelateerde oplossingen, software voor sales vertegenwoordigers, warehouse management & EDI software oplossingen, en een chauffeursapplicatie voor transport & (thuis)bezorging. De producten worden geleverd aan een breed scala van industrieën in meer dan 25 landen. Met het hoofdkantoor in Nijkerk, Nederland, heeft het bedrijf kantoren in Nederland, Zweden (Stockholm) en de VS (New York), en met ongeveer 170 medewerkers en bedient het bijna 1.500 klanten wereldwijd.

Meer informatie: https://www.optimizers.nl/

Over Orisha

Opgericht in 2003 is Orisha een Europese software-uitgever die zich richt op bedrijven in de detailhandel, vastgoed, gezondheidszorg en bouwsector. Sinds de oprichting begeleidt Orisha bedrijven naar succes door hen specifieke oplossingen aan te bieden die essentieel zijn voor hun bedrijfsvoering (kassa’s, commercieel en financieel beheer, voorraadbeheer, CRM, HR, e-commerce…). Dagelijks maken de oplossingen van Orisha miljoenen interacties en transacties mogelijk in een hyperverbonden wereld. Sinds 2021 wordt Orisha ondersteund door TA Associates, een wereldwijde speler op het gebied van private equity en leider in de technologische sector. In 2023 behaalde Orisha een omzet van meer dan 200 miljoen euro. Het in Frankrijk gevestigde bedrijf heeft 1300 medewerkers in Europa en bedient klanten in meer dan 50 landen.

Meer informatie: https://www.orisha.com

Over Main Capital

Main Capital Partners is een belangrijke investeerder in de softwaresector, actief in de Benelux, Centraal- en Oost-Europa, de Scandinavische landen en de Verenigde Staten, en beheert ongeveer 6 miljard euro aan activa. Met meer dan 20 jaar ervaring versterkt Main softwarebedrijven en werkt nauw samen met hun managementteams als strategische partner om winstgevende groei te stimuleren en toonaangevende softwaregroepen te ontwikkelen. Als belangrijke speler in de private equity, met kantoren in Den Haag, Düsseldorf, Stockholm, Antwerpen en een aangesloten kantoor in Boston, heeft Main 70 medewerkers in dienst en beheert een actieve portefeuille van meer dan 45 softwarebedrijven met in totaal meer dan 12.000 medewerkers. Main draagt ook bij aan de opleiding van toekomstige IT-professionals door middel van subsidies en beurzen via haar Social Institute, gericht op studenten van technische universiteiten en hogescholen voor toegepaste wetenschappen.

Meer informatie: https://main.nl/

Terug naar het overzicht

Wie zijn wij?

Optimizers is een groep merken die zich richt op het echt relevant maken van e-commerce. Met onze e-commerce merken Tweakwise, Core-suite en Vendre hebben we direct invloed op de dagelijkse digitale verkoop. Met onze merken voor logistiek en bezorging helpen onze oplossingen onze e-commerce klanten ook hun dagelijks leven te verbeteren.

We zijn een toegewijde groep van meer dan 180 mensen met een passie voor e-commerce en SaaS. We investeren in langdurige relaties met onze klanten en onze medewerkers. Let’s grow together is een van onze slogans die geldt voor zowel onze klanten als onze medewerkers.

Kom werken bij Optimizers!

Optimize your future. Work somewhere awesome. Dat is ons motto, en dat zie je ook terug op je werkplek in onze prachtige gebouwen.

Wij investeren graag in jouw ontwikkeling en bieden je volop kansen in ons snelgroeiende bedrijf. Optimizers is een plek waar iedereen zich prettig, gezien en thuis voelt; dat vinden we belangrijk.

Bekijk alle vacatures
Logo PostNL Logo Hansanders Logo quooker Logo Greetz Logo Ziengs Logo Menzis Samengezond Logo Lucardi Logo fonQ Logo IKKI Logo Hallmark Logo BFG